Informatii stiri

STIRI

 

UE pregătește un nou cadru de identitate digitală cu control deplin asupra datelor personale

UE pregătește un nou cadru de identitate digitală cu control deplin asupra datelor personaleCategorie: Stiri > Afaceri
publicat: 09.03.2023

Comitetul pentru industrie, cercetare și energie a adoptat poziția cu privire la actualizarea propusă a cadrului european de identitate digitală (eID).

 

Acesta ar oferi cetățenilor UE acces digital la serviciile publice cheie dincolo de granițele UE. Noul eID ar permite cetățenilor să se identifice și să se autentifice online (prin intermediul unui portofel european de identitate digitală) fără a fi nevoiți să recurgă la furnizori comerciali, cum se întâmplă în prezent. De asemenea, ar oferi utilizatorilor control deplin asupra datelor lor și le-ar permite să decidă ce informații să partajeze și cu cine. Utilizarea portofelului UE va fi întotdeauna voluntară.

 

În amendamentele lor, deputații europeni propun să facă din portofelul european de identitate digitală un instrument care poate, de asemenea, să citească și să verifice documente electronice și să permită interacțiuni peer-to-peer. Aceștia propun măsuri pentru a consolida confidențialitatea și securitatea cibernetică, precum și pentru a înregistra toate tranzacțiile pentru a se asigura că terții sunt trași la răspundere.

 

Proiectul legislativ include prevederi pentru solicitarea, obținerea, stocarea, combinarea și utilizarea în siguranță a datelor personale de identificare și a certificatelor electronice, care pot fi utilizate pentru autentificarea online și offline și pentru a accesa bunuri și servicii publice și private. Cu Cadrul european de identitate digitală, UE devine prima regiune globală cu un cadru de guvernanță pentru identități digitale de încredere. Identitatea digitală nu mai este doar o caracteristică plăcută, ci un nou motor al angajamentului civic și al responsabilizării sociale și un instrument pentru o Europă digitală incluzivă.

 

Un studiu al serviciului de cercetare al Parlamentului European subliniază că, de la pandemie, furnizarea de servicii publice și private a devenit din ce în ce mai digitală. În același timp, entități precum băncile, furnizorii de servicii de comunicații electronice și companiile de utilități, dintre care unele sunt obligate să colecteze atribute de identitate, acționează ca furnizori de identitate verificate. Soluțiile de portofel digital existente sunt de obicei legate de soluții de plată și permit utilizatorilor să stocheze și să conecteze date într-un singur mediu fără întreruperi pe telefoanele lor mobile. Cu toate acestea, potrivit Comisiei, această comoditate vine cu prețul pierderii controlului asupra datelor cu caracter personal, în timp ce aceste soluții sunt deconectate de la o identitate fizică verificată, ceea ce face frauda și amenințările de securitate cibernetică mai dificil de atenuat.

 

În ceea ce privește portofelul european de identitate digitală propus, acesta va fi disponibil ca o aplicație mobilă și va fi dezvoltat în conformitate cu standardele de securitate cibernetică cele mai înalte. Acesta va fi interoperabil și va fi disponibil pentru toți cetățenii UE. De asemenea, acesta va fi disponibil pentru utilizarea la nivel național și va fi recunoscut în toate celelalte state membre ale UE.

 

Adoptarea acestei legislații ar putea îmbunătăți semnificativ protecția datelor cu caracter personal ale cetățenilor UE și ar putea reduce riscul de fraudă și de securitate cibernetică. Acesta ar putea, de asemenea, să sprijine creșterea economiei digitale în UE, prin facilitarea accesului la servicii digitale pentru toți cetățenii UE.

 

Deputații europeni au dat undă verde pentru a intra în negocieri interinstituționale, în așteptarea aprobării oficiale în sesiunea plenară din 13-16 martie. Dacă această legislație va fi adoptată, UE ar putea deveni prima regiune globală cu un cadru de guvernanță pentru identități digitale de încredere. Portofelul european de identitate digitală ar putea deveni un gateway de identitate fiabil, all-in-one, care pune cetățenii în control deplin asupra propriilor date și le oferă libertatea de a decide exact ce informații să partajeze, cu cine și când.

 

Echipa promoafaceri.com

Sursa foto: commission.europa.eu



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii stiri
stiri din aceeasi categorie:
book 10 metode pentru combaterea oboselii angajaților în domeniul tehnologiei în 2023
book Reglementarea criptomonedelor în UE: riscuri și beneficii
book Importanța unui cadru juridic bazat pe principii etice în utilizarea tehnologiilor IA
book Directorul Agentiei pentru Munca din Germania: Invatati limba germana daca vreti sa veniti aici la lucru!
book Producatorul de lactate Albalact si-a dublat profitul in primele noua luni
book Noutati la BIFE-SIM 2013
book Investitie de 12 milioane de euro la Botosani: un parc cu patinoar si piscina
book Burger King pleaca din Romania si anunta 1.000 de fast-food-uri in China
book A.N.O.DDD, partener la Cleaning Show
book Managerii estimeaza: Industria prelucratoare si serviciile stabile, scad constructiile si comertul
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online