Informatii stiri

STIRI

 

UE da 67 mil. euro pentru proiecte de energii regenerabile. Cererile se depun pana in 12 mai


UE da 67 mil. euro pentru proiecte de energii regenerabile. Cererile se depun pana in 12 maiCategorie : Stiri > Mediu, energie
publicat pe : 27.01.2011

Uniunea Europeana pune la dispozitie aproximativ 67 milioane de euro pentru cofinantarea unor proiecte care faciliteaza utilizarea pe scara larga a energiei regenerabile, cererile de proiecte putand fi depuse pana in 12 mai 2011.

 

Cererea de proiecte pentru 2011 in cadrul programului european de finantare Energie inteligenta - Europa (IEE) a fost publicata de Comisia Europeana in 18 ianuarie. Comisia Europeana, prin intermediul Agentiei Executive pentru Competitivitate si Inovare (EACI), urmeaza sa acorde fonduri, complementare contributiilor beneficiarilor, autoritatilor nationale, regionale sau locale si altor organisme.

 

Sursele de cofinantare trebuie sa fie transparente si prezentate intr-o maniera care sa asigure o buna contabilizare si evidenta a surselor. Proiectele finantate in cadrul programului "Energie inteligenta - Europa" sunt menite sa ajute UE sa atinga obiectivele privind energia si schimbarile climatice stabilite de Uniune pentru orizontul anului 2020.

 

Obiectivele asumate la Consiliul European de primavara din 2007 se refera la reducerea, pana in 2020, cu cel putin 20% a emisiilor de  gaze cu efect de sera (GES) la nivelul UE si cresterea, in acelasi interval de timp, la 20% a ponderii energiilor regenerabile in totalul consumului energetic.

 

Conform Comisiei Europene, data limita de depunere a propunerilor de proiecte este 12 mai 2011. Depunerea proiectelor se poate face electronic, utilizand sistemul de aplicatie online si formularele standard, care vor fi puse la dispozitie in curand. 

 

La evaluarea proiectelor, vor fi utilizati in principal urmatorii indicatori: investitiile in productia de energie durabila, rezultata din proiect (in euro); productia totala de energie regenerabila generata de proiect (unitatea de masura: tone petrol echivalent); economia totala de energie generata de proiect; si reducerile totale de emisii de gaze cu efect de sera generate de proiect (unitatea de masura: tone CO2 echivalent).

 

Potrivit Comisiei, proiectele trebuie sa aiba obiective clare, impact ridicat, valoare adaugata europeana, iar aplicatiile pot fi depuse de un grup de cel putin trei persoane juridice independente din state membre diferite.

 

Perioada maxima de finantare este de 3 ani, iar bugetul asigurat pentru fiecare proiect este de obicei intre 500.000 si 2,5 milioane de euro. Candidatii trebuie sa fie persoane juridice, publice sau private, cu sediul pe teritoriul statelor membre ale UE, Norvegiei, Islandei, Liechtenstein-ului sau Croatiei.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: cleantechnica.com


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii stiri
Alte stiri din aceeasi categorie:
book Peste 200 milioane de euro pentru investitii in eficienta energetica
book Repartitoarele de caldura din apartamente creeaza jaf in buzunarele consumatorilor
book Primul avion solar, asteptat sa decoleze din Spania spre Maroc
book Venus trece printre Pamant si Soare. Se va repeta abia in 2117
book Unii investitori in energii regenerabile renunta la fondurile UE in favoarea certificatelor verzi
book Companiile interesate de investitii in eficienta energetica pot trimite proiectele din 13 mai
book Enel Green Power incepe lucrarile la cel de-al treilea parc eolian din Romania
book Ziua Pamantului, celebrata de Google printr-un logo special si interactiv
book Programul "Casa Verde", reluat in luna mai pentru persoane fizice
book Guvernul reduce de patru ori bugetul programului de crestere a eficientei energetice
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online