Informatii stiri

STIRI

 

Acum, la 12 ani, Geta traieste la altitudine! In Africa

Acum, la 12 ani, Geta traieste la altitudine! In AfricaCategorie: Stiri > Stil de viata
publicat: 18.07.2015

Joi, 16 iulie, ora Tanzaniei 10,15, Dor Geta Popescu, sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, a atins Uhuru Peak 5895 m. - Kilimanjaro, cel mai inalt varf al continentului African.

 

In varsta de 12 ani si o luna, Geta este cea mai tanara romanca care reuseste acest lucru, devansandu-le pe Alexandra Marcu si Crina Coco Popescu.

 

"M-am simtit excelent in aceasta ascensiune, totul a mers perfect, ca la antrenament, in etapele Circuitului 7 Munti de la noi. Este foarte important, pentru mine, ca am inceput sezonul ascensiunilor in munti inalti cu o reusita, alpinismul de altitudine si escalada ma definesc, ma fac sa ma simt fericita si speciala. Performanta si recordurile sunt ceea ce-mi doresc, sunt motivatia antrenamentelor si pregatirii mele generale."

 

Dor Geta Popescu are 12 ani, practica alpinismul si escalada la nivel de performanta ca membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Este component a Lotului National de Escalada copii, fiind multipla Campioana Nationala, cu clasari pe podium la competitiile Balcanice si Concursurile de Grand Slam Europene. De la varsta de 10 ani participa la expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale de varsta pe Mt. Ararat 5165m (aug. 2013), Sabalan 4811m, Damavand 5671m (aug.-sept. 2014), ca membra a Altitude Expeditions Team. Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

 

In mai putin de trei saptamani Dor Geta Popescu va incerca realizarea unui Record European de varsta pe muntele Elbrus, simultan cel mai inalt varf si cel mai inalt vulcan din Europa.

 

Geta ajunge pe aeroportul Bucuresti - Otopeni luni, 20 iulie, ora 13,05 cu zborul de la Doha. Informatii suplimentare despre Dor Geta Popescu la  www.temerarul.ro.



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii stiri
stiri din aceeasi categorie:
book Peste 250 milioane de oameni afectați de foamete severă în 2022 - Război, climă și Covid-19, factorii declanșatori! Acțiunea este vitală!
book 20 martie, Ziua Internațională a Fericirii
book Ziua Internațională a Femeii: Un moment pentru a reflecta asupra progreselor făcute și a luptelor încă de dus pentru egalitatea de gen
book ECC ROMANIA, Vacanta copiilor - calatoria copiilor in Europa
book Baby Boom Show 2013, editia de primavara
book Kidex-Baby Boom – Pentru tine si copilul tau!
book Reduceri pentru turistii interesati de statiunile balneare
book Meniuri unitare in crese si gradinite, in Cluj-Napoca, parintii le vor consulta zilnic pe site
book Designerii romani, asteptati sa propuna modelul rochiei de mireasa pentru Kate Middleton
book O noua distractie in Cluj - Napoca: skate parcurile
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online