Informatii articole

ARTICOLE

 

Metrorex vrea 37 de trenuri pentru reteaua existenta si Tronsonul Drumul Taberei-Universitate


Metrorex vrea 37 de trenuri pentru reteaua existenta si Tronsonul Drumul Taberei-UniversitateCategorie : Articole > Auto, Transport
publicat pe : 14.08.2010

Metrorex va achizitiona 37 de trenuri de metrou noi pentru intreaga retea aflata in exploatare, cat si pentru noile linii ce sunt prevazute a fi puse in exploatare in urmatorii ani, pe Magistrala 5 pe Tronsonul Drumul Taberei - Universitate.

 

Aceste trenuri vor deservi atat reteaua de metrou aflata in exploatare, cat si primul tronson al Magistralei 5 Raul Doamnei - Universitate (inclusiv ramificatia Romancierilor - Valea Ialomitei).

 

Dintre cele 37 de trenuri, 16 (avand 96 de vagoane) vor fi destinate completarii parcului de material rulant existent pe Magistralele 1, 2 si 3 de metrou. restul de 21 (avand 126 de vagoane) vor fi utilizate pe Magistrala 5, Tronsonul Raul Doamnei - Universitate (inclusiv ramificatia Romancierilor - Valea Ialomitei).

 

Prin achizitionarea acestor noi trenuri de metrou, compania urmareste uniformizarea conditiile de exploatare in circulatie a parcului de material rulant aflat in dotarea Metrorex. Se va asigura, de asemenea, circulatia la intervale optime intre trenuri, atat la orele de varf de trafic (3-5 minute), cat si in afara acestora (4-6 minute).

 

Achizitia celor 37 trenuri de generatie noua se va realiza de catre SC Metrorex SA in calitate de autoritate contractanta, iar finantarea va fi asigurata cu fonduri de la bugetul de stat si din Acordul de Imprumut nr. 25224 incheiat intre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI) in 12 noiembrie 2009. Ordonatorul principal de credite este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

 

Durata prevazuta a proiectului este de 61 de luni de la data intrarii in vigoare a contractului de consultanta.

 

Trenurile de metrou ce urmeaza a fi achizitionate va trebui sa fie compatibile cu infrastructura de metrou existenta pe Magistralele 1, 2 si 3, respectiv cu cea care urmeaza a fi construita pe Magistrala 5 (21 trenuri), sa fie formate din sase vagoane articulate si dotate cu pasaje de intercomunicatie intre ele, sa dispuna de un sistem de actionare cu motoare asincrone si capacitate de recuperare in retea a energiei de franare.

 

Capacitatea de transport impusa este de minimum 2.100 calatori, din care minimum 200 locuri trebuie sa fie pe scaune. Calatorii vor calatori in conditii de siguranta si comfort cat mai ridicat, prin dotarea cu sisteme corespunzatoare (ATP/ATO, silentiozitate, amenajari interioare, iluminat, ventilatie, facilitati audio/video de informare a calatorilor, comunicatii radio, etc).

 

Proiectul este in faza in care Metrorex solicita consultanta pentru achizitia celor 37 de trenuri, servicii a caror valoare este estimata la 2.345.097 de lei.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.metrorex.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Unde gasesti cele mai bune masini de inchiriat?
book Vreti sa beneficiati de serviciul de inchirieri microbuze?
book De ce ai nevoie de permisul pentru categoria E
book Suni un prieten, sau o firma de remorcari auto?
book Ridicati-va prestigiul cu masini second Germania
book Totul despre oferta de masini de vinzare second hand – de ce si de unde cumparam astfel de automobile in 2019?
book Va doriti cea mai eficienta metoda de a-ti cumpara o masina? Iata care sunt diferentele intre leasing auto second hand second hand si achizitie cash!
book Auto rulate leasing: vesti bune din industria masinilor second hand
book Industria auto Germania si piata din Romania. Unde gasesti masini second cu kilometri reali?
book Inveti mai usor pentru scoala de soferi cu chestionare auto!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online