Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea la evenimente, un plus pentru imaginea firmei. Profitati, dar nu oricum!

Categorie: Articole > Ghid promovare si comunicare
publicat: 27.03.2010

 

Anul 2010 aduce pentru firmele din Romania posibilitatea de a se promova inclusiv in cadrul expozitiilor, targurilor, congreselor organizate in domenii diverse.

 

Indiferent ca este vorba de un eveniment adresat sectorului constructiilor, celui imobiliar sau turistic, ca vizeaza produse de lux sau promotionale, ca este legat de domeniul media sau al publicitatii ori ca are ca public tinta mici sau mari, puternici sau debutanti pe piata, acesta este un prilej pentru fiecare firma de a se prezenta ca expozant si, timp de cateva zile, de a aduce ce are mai bun, mai nou, mai frumos in activitate.

 

Nimic mai simplu, spun, probabil, majoritatea celor care se pregatesc pentru un astfel de eveniment, pe muchie. Gresit. Prezenta la o expozitie, la un targ, la un congres presupune o pregatire din timp, o informare atenta si o analiza a propriei afaceri.

 

In primul rand, firma trebuie sa aiba o imagine foarte clara a domeniului, a specificului evenimentului, pentru ca, doar astfel va sti pe ce anume va trebui sa mizeze, ce anume sa exploateze la maxim pentru ca targul, congresul, expozitia sa fie un succes, nu doar o bifare intr-un carnetel. Dupa o informare atenta, firma trebuie sa-si puna la punct o strategie: cine o va reprezenta la eveniment si cu ce.

 

Referitor la prima problema, este recomandata prezenta unei persoane din conducere, pentru ca acest lucru conteaza foarte mult in relatiile care se pot stabili ulterior intre expozanti. Cartile de vizita, suficiente si cu date actualizate, nu trebuie sa lipseasca. Tinuta este, de asemenea, esentiala. Dincolo de snobism sau de orice alte discutii, tinuta inseamna imagine. Cum veti fi imbracati la evenimentul respectiv, asa veti fi tinuti minte.

 

Discursul trebuie si el exersat, mai ales daca intentionati sa faceti prezentari. Trebuie sa luati in calcul eventuale intrebari care va pot fi adresate si sa va ganditi ce raspunsuri veti oferi. Astfel, veti evita situatiile neplacute in care sa fiti prinsi pe picior gresit.

 

In al doilea rand. este imperios necesara intocmirea unui dosar care sa cuprinda: prezentarea generala a firmei, prezentarea celor mai noi produse sau descrierea celor mai noi servicii, brosuri cu noutatile. Dosarul trebuie multiplicat in cat mai multe exemplare, pentru a nu fi pusi in situatia in care vi se vor cere informatii si nu veti putea da decat un calendar cu un eventual numar de telefon... si de fix.

 

In timpul evenimentului, fiti abordabili. Nu uitati de ce sunteti acolo: sa va prezentati compania, sa o promovati, sa cunoasteti alte firme din domeniu, sa va faceti noi parteneri, sa va imbogatiti agenda de contacte. Afisati o mimica accesibila, prietenoasa. Pana la urma, sunteti la un eveniment public, nu la sedinta de bilant.

 

Si, nu uitati, orice sansa de promovare vi se iveste, trebuie sa profitati de ea! Nu respingeti anumite propuneri sau oportunitati doar pentru ca nu le-ati luat in calcul la plecarea de acasa. Lucrurile se pot schimba si trebuie sa fiti constienti ca toti cei prezenti la eveniment au un scop comun: sa-si promoveze imaginea, firma, sa cunoasca persoane din domeniu.

 

Dupa eveniment, este foarte importanta evaluarea. Trebuie facuta o analiza cu privire la rezultate. Cartile de vizita trebuie aranjate, promisiunile de contactare onorate, iar cifrele legate de contracte, vanzari, centralizate. In cazul unui eveniment mai amplu, este foarte importanta monitorizarea presei, pentru a vedea cine a scris, ce si in ce mod articolele va sunt favorabile.

 

Nu in ultimul rand, prezenta la eveniment trebuie marcata in CV-ul firmei.

 

Promovarea este un domeniu accesibil, ofertant, plin de oportunitati, care trebuie insa exploatate cat mai bine, cu rezultate cat mai profitabile atat pentru imaginea firmei, cat si pentru cifra de afaceri.

 

Echipa Promoafaceri

 Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum să creezi o pagină de destinație de top pentru produsele sau serviciile tale
book Importanța promovării online a produselor pentru succesul afacerilor
book 20 reguli esențiale pentru o promovare eficientă a site-ului prin intermediul comunicatelor de presă
book 5 pasi pentru a alege firma perfecta de SEO
book Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselor
book Cum sa evitam fracturarea limbii romane prin optimizarea SEO
book Promovarea prin comunicate de presa, stiri si articole: de ce si cum trebuie sa profite firmele
book Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?
book De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?
book Supararea organizatiilor: de ce unele comunicate de presa ajung stiri, iar altele nu
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online