Informatii articole

ARTICOLE

 

De ce aleg organizatiile sa comunice si de bine si de rau

Categorie: Articole > Ghid promovare si comunicare
publicat: 27.03.2010

 

Fiecare institutie constientizeaza, in prezent, de ce este necesara comunicarea cu exteriorul si in ce fel modul in care comunica influenteaza imaginea sa si relatia cu partenerii si cu societatea.

 

In acest scop s-au creat departamente de relatii publice si comunicare, iar acolo unde acestea nu exista s-au cautat solutii ori pentru externalizarea serviciilor, ori pentru insarcinarea unei persoane cu aceste responsabilitati.

 

In functie de posibilitatile financiare, fiecare organizatie cauta solutii pentru ca ceea ce are legatura cu activitatea sa sau o poate imbunatati sa ajunga sa fie cunoscut.

 

Cea mai facila forma de comunicare cu exteriorul este redactarea unui comunicat de presa si transmiterea sa atat catre presa, cat si spre site-urile specializate.

 

Astfel, organizatia comunica diverse informatii legate de organizarea unui eveniment, de rezultatele unui bilant, de inaugurarea unui produs sau serviciu, de incheierea unui parteneriat, de implicarea intr-o campanie de relatii publice, etc.

 

Tot printr-un comunicat de presa organizatia poate informa presa, partenerii de afaceri, precum si orice alte parti interesate in legatura cu producerea unui eveniment, chiar si neplacut.

 

Pe de alta parte, furnizarea de informatii prin transmiterea unui comunicat de presa include organizatia intr-un circuit, o face cunoscuta. Facand parte din acest circuit, organizatia poate, la randul ei, sa cunoasca activitatea concurentei.

 

Pe langa comunicatul de presa, o organizatie poate alege si alte forme de comunicare, respectiv, conferinte, seminarii, prezente la targuri, expozitii, discursuri, participari la workshop-uri, interviuri, etc.

 

Metodele de comunicare sunt diverse si indiferent ca aceastea sunt verbale sau scrise (aici incluzand si forma de comunicare online), ele trebuie folosite in favoarea institutiei.

 

Evident, alegand sa iasa in societate, comunicand, organizatia trebuie sa acorde o mare atentie persoanelor implicate in acest proces, pregatirii acestora, colaborarii dintre ele si celelalte departamente, modului in care ele isi exercita atributiile. Urmarirea efectelor comunicarii, a impactului si a reactiilor pe piata este esentiala, pentru ca reprezinta oglinda eficientei acestui proces, care trebuie, permanent, imbunatatit.

 

Trebuie retinut ca o organizatie care comunica in mod constant atat lucrurile care ii sunt favorabile, cat si cele care sunt mai putin placute este de preferat uneia care alege sa nu comunice deloc.

 

Comunicarea confera incredere, denota o atitudine transparenta, atat de necesara intr-un parteneriat si confera credibilitate in interiorul firmei, dar si in relatia cu partenerii si in fata societatii.

 

Echipa Promoafaceri

 

 

 Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum să creezi o pagină de destinație de top pentru produsele sau serviciile tale
book Importanța promovării online a produselor pentru succesul afacerilor
book 20 reguli esențiale pentru o promovare eficientă a site-ului prin intermediul comunicatelor de presă
book 5 pasi pentru a alege firma perfecta de SEO
book Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselor
book Cum sa evitam fracturarea limbii romane prin optimizarea SEO
book Promovarea prin comunicate de presa, stiri si articole: de ce si cum trebuie sa profite firmele
book Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?
book De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?
book Supararea organizatiilor: de ce unele comunicate de presa ajung stiri, iar altele nu
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online