Informatii articole

ARTICOLE

 

Monoliții metalici uriași din deșertul Qatarului: O poveste de artă, aventură și ciudățenii locale

Monoliții metalici uriași din deșertul Qatarului: O poveste de artă, aventură și ciudățenii localeCategorie: Articole > Turism
publicat: 14.03.2023

În deșertul vestului Qatarului se află patru monoliți gigantici, creația artistului american Richard Serra. Aceste sculpturi impunătoare din oțel, intitulate „Est-Vest/Vest-Est", au fost instalate în 2014 la cererea regalității iubitoare de artă din Qatar.

 

Monoliții metalici par străini în peisajul aspru, dar adaugă o dimensiune maiestuoasă colțului micuței națiuni din Golf. Cu o înălțime de până la 16,7 metri, aceste creații uriașe au rămas la fel de îndrăznețe de-a lungul anilor.

 

Serra a avut inițial îngrijorări cu privire la vizibilitatea operei sale, având în vedere locația izolată și temperaturile extreme din deșert. Totuși, sculpturile au devenit un loc de pelerinaj pentru localnici, turiști și devotații de artă. Ajungerea la sculpturi nu este ușoară, deoarece nu există un drum care să ducă direct la ele. Vizitatorii au nevoie de un vehicul off-road sau să se alăture unei călătorii organizate, precum cele oferite de Qatar Inbound Tours.

 

Pe măsură ce sculpturile ies la vedere, ele oferă o imagine impresionantă și par a fi inspirate de filmul SF clasic „2001: Odiseea spațiului". Monoliții sunt distanțați la intervale de 250 de metri și oferă un truc de perspectivă prin a se ridica încet unul după altul. Sculpturile, solide și înalte, aruncă umbre uriașe pe măsură ce soarele fierbinte trece după-amiaza. Sunt greu de perceput în lateral, dar amploarea lor poate fi admirată de pe stâncile înalte din apropiere.

 

De-a lungul anilor, plăcile metalice au fost mâzgălite cu graffiti, devenind parte a operei de artă. Acesta reflectă mândria națională și opiniile despre artă ale vizitatorilor din diverse țări. La o scurtă călătorie spre vest se află Rezervația Biosferei Al Reem, o zonă protejată de UNESCO, care găzduiește gazele, oryx, osprey și alte faune rare din deșert.

 

Film City, un orășel fortificat construit pentru filmări, se află în apropiere. Vizitatorii pot explora și interacționa cu paznicul local, care le poate oferi o ceașcă de ceai dulce. O altă atracție locală sunt „ciupercile deșertului" din Qatar, forme frumoase de stânci sculptate de eroziunea eoliană, scrie CNN.

 

Echipa Promoafaceri.comPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Top 25 destinații de călătorie în funcție de interesele tale în 2023: de la aventură la relaxare și cultură
book Rezerva o cazare in Baile Olanesti si bucura-te de apa si aer proaspat!
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online