Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?

Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?Categorie: Articole > Ghid promovare si comunicare
publicat: 19.03.2013

Inscrierea unei firme intr-un site de publicitate online pare a fi cea mai usoara cale de promovare. Procedura standard este urmatoarea: se da click dupa niste cuvinte cheie, se gaseste un site de promovare online, se cauta casuta de inregistrare, se face o selectie scurta a domeniilor, se pun sau nu datele de contact complete si gata. Se asteapta rezultatele.

 

Rareori se mai revine pe site-ul respectiv pentru updatarea informatiilor. Si mai rare sunt rapoartele de monitorizare in functie de cautari, de relevanta, de continut. Si aceasta pentru ca foarte putine firme au persoane pregatite pentru acest tip de marketing, iar acolo unde acestea exista, lipsesc altele, adica rabdarea si timpul.

 

O situatie des intalnita in practica este cea in care cel care inscrie firma intr-un site de promovare online nu-si da datele personale de contact, ci pe cele ale unui superior, omitand sa-l informeze pe acesta din urma. Ulterior, contactat pe filiera site-ului de promovare "seful" va ignora mesajul sau va fi pus in postura de a fi intrebat despre lucruri pe care nu le cunoaste. Problema, aparent una de comunicare interna risca sa devina una cu efecte asupra imaginii publice a firmei si asupra relatiilor cu viitori potentiali clienti.

 

Inscrierea intr-un site de promovare online implica multa responsabilitate, deoarece informatiile care vor fi postate intra intr-un circuit nelimitat de timp sau spatiu. Cu cat vor fi mai complete, mai relevante si mai actualizate, cu atat rezultatele vor fi apropiate de estimari.

 

Informatia completa si relevanta este cea care creeaza o imagine cat mai completa asupra activitatii firmei si a naturii serviciilor oferite. 

Simpla scriere a unui text de cateva randuri in care sa fie trecute numere de telefon sau sa se face trimitere la adrese de email risca sa genereze efecte inverse celor scontate, respectiv sa enerveze. 

Nelamurit, vizitatorul, din lipsa de timp si fara a fi incitat in vreun fel sa afle mai multe despre compania respectiva, va ignora informatiile.

 

O recomandare rareori pusa in practica este aceea de a se pune accent pe calitatea prezentarii scrise. O simpla copiere a unui text din pagina web de prezentare va genera continut duplicat in online si nu va aduce plus de releventa in cautari.

 

De asemenea, fiecare firma trebuie sa cunoasca ce cuvinte trebuie sa foloseasca pentru o prezentare cat mai optimizata. Este vorba despre ceea ce in online este cunoscut sub formula "cuvinte cheie". Textul de prezentare trebuie sa includa aceste cuvinte cheie, astfel incat firma sa fie gasita in motoarele de cautare in functie de interesul vizitatorilor.

 

Informatiile odata postate trebuie actualizate. Updatarea informatiilor inseamna o relevanta crescuta in cautari, o vizibilitate crescuta a firmei in mediul online si o prezenta activa din punct de vedere al comunicarii cu partenerii si cu viitorii potentiali clienti. Poate nu multe firme au persoane pregatite profesional pentru pregatirea unor comunicate de presa sau a unor articole care sa fie postate pe site-uri specializate. Varianta imbogatirii textului de prezentare, de completare a informatiilor postate, de actualizare a acestora poate suplini insa aceste lipsuri si nu poate fi decat benefica pentru imaginea publica a companiei.

 

Avantajul in mediul online consta tocmai in evolutia si diversificarea ofertei, iar acest lucru este in avantajul companiilor care trebuie doar sa aplice niste reguli clare si simple si sa profite de facilitatile oferite.

 

Nu in ultimul rand, in online, rezultatele se vad in timp, dar raman permanent, iar costurile sunt net inferioare decat cele ale unei promovari clasice cu rata de raspuns de cele mai multe ori doar momentana.

 

Echipa Promoafaceri.comPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum să creezi o pagină de destinație de top pentru produsele sau serviciile tale
book Importanța promovării online a produselor pentru succesul afacerilor
book 20 reguli esențiale pentru o promovare eficientă a site-ului prin intermediul comunicatelor de presă
book 5 pasi pentru a alege firma perfecta de SEO
book Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselor
book Cum sa evitam fracturarea limbii romane prin optimizarea SEO
book Promovarea prin comunicate de presa, stiri si articole: de ce si cum trebuie sa profite firmele
book De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?
book Supararea organizatiilor: de ce unele comunicate de presa ajung stiri, iar altele nu
book De ce aleg organizatiile sa comunice si de bine si de rau
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online