Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

„Drumul crucilor” – ”the Way of the Crosses” – o calatorie initiatica in spiritul poporului roman, vazuta prin ochii unui irlandez

„Drumul crucilor” – ”the Way of the Crosses” – o calatorie initiatica in spiritul poporului roman, vazuta prin ochii unui irlandezCategorie: Evenimente > Lansari
publicat: 09.12.2013

Marti, 10 decembrie, la ora 17.30, Muzeul National al Taranului Roman gazduieste, la Studioul Horia Bernea, lansarea dubla a editiilor in limba romana si engleza ale volumului „Drumul crucilor", respectiv, "The Way of the Crosses"  semnate de Peter Hurley si publicate de Editura Martor a Muzeului.

 

Cartea prezinta experientele uimitoare traite de Peter Hurley de cand se afla in Romania, in special calatoria pe jos de la Sapanta la Bucuresti. Pornind de la credinta ca spiritul popoarelor europene traieste in satul romanesc, ca Romania este ultima tara „vest" europeana care inca mai pastreaza vie, nealterata, civilizatia rurala autentica, Peter Hurley face o incercare de a convinge romanii sa descopere atat comoara neprețuita pe care o reprezinta tradițiile populare, cat si responsabilitatea care le revine pentru pastrarea acestora.

„Irlanda este o tara straveche, dar noi traim cu vestigiile civilizatiei noastre taranesti. In Romania, aceleasi traditii le gasesti inca vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce inseamna pozitionarea Romaniei", afirma Peter Hurley.

 

La 26 noiembrie 2012, Peter Hurley a pornit intr-o calatorie de 650 de kilometri, singur, pe jos, avand ca unica sursa de supravietuire bunatatea și ospitalitatea oamenilor. A mers de la Cimitirul Vesel pana la Muzeul Național al Țaranului Roman, parcurgand cate 30 de km pe zi. Douazeci si sase de zile mai tarziu, pe 21 decembrie 2012, ajungea la destinație.

 

Dupa lansarea de la MNȚR, Peter pornește din nou la drum, inapoi spre Sapanța, de data aceasta cu o mașina plina de carți. Va face popasuri pentru a-și prezenta cartea in urmatoarele orașe: Brașov (11 dec.), Odorheiul Secuiesc (12 dec.), Reghin (13 dec.), Cluj-Napoca (14 dec.), Bistrița (16 dec.), Vatra Dornei (17 dec.), Sighetu-Marmației (18 dec.), Baia Mare (19 dec.), Slatina (Ucraina) (20 dec.) și, in final, Sapanța, pe 21 decembrie, exact la un an dupa ce a incheiat drumul pe jos.

 

Pentru mai multe informații: www.traditia.ro, facebook: Peter Hurley - irlandezul din Romania, Twitter: peterhurley13, peterhurley68@gmail.com.

 

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, TV City, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, 24-Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.meidaiq.ro, www.promoafaceri.com.Publicitatea ta!
publicitate


Informatii evenimente
evenimente din aceeasi categorie:
book Startup community event & Launch Annual Report highlights
book Noi teme ale interbelicului romanesc la Muzeul National al Taranului Roman
book Dantele si broderii - Lansare de carte, 26 septembrie 2013
book Lansare de carte, Purple Odes Searching for Honey de Munir Mezyed
book Muzeul virtual al Copilariei, 8 sali panoramate intr-un tur alaturate
book Ceramica traditionala din Romania - Lansare de carte la Muzeul National al Taranului Roman
book Urla haita… Lansare de carte la Muzeul National al Taranului Roman
book Costumul traditional in Romania - Lansare de carte la Muzeul National al Taranului Roman
book Lansare de carte: „Canta che ti passa. Virginia Zeani in dialog cu Sever Voinescu”
book Volkswagen Amarok va putea fi testat in septembrie la Midocar
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online