Informatii stiri

STIRI

 

Clientii de email in sectorul Business to Business: Outlook inaintea Yahoo! Mail

Clientii de email in sectorul Business to Business: Outlook inaintea Yahoo! MailCategorie: Stiri > Web, tehnologie, IT
publicat: 26.08.2010

Outlook a devansat Yahoo! Mail pe segmentul newsletterelor din sfera B2B (Business to Business), potrivit unui studiu privind situatia clientilor de email folositi de utilizatorii romani.

 

Inbox Review 2010 cuprinde date colectate si analizate prin instrumente specifice, in perioada decembrie 2009 - februarie 2010, de la 250.038 de adrese unice de email, din care 246.299 de utilizatori sunt abonati la newsletterele B2C, iar 3.739 sunt abonati la newsletterele B2B. Au fost selectate si monitorizate informatii obtinute doar in momentul in care imaginile/pozele incluse in email, au fost afisate.

 

In perioada analizata, liderul clientilor de email pe segmentul B2B nu mai este Yahoo! Mail, asa cum a fost in 2008, ci Outlook. Aproximativ 50% dintre cititorii acestor tipuri de newslettere au folosit adresa de serviciu sau servicii de email care permit pop3 sau IMAP, respectiv Outlook. Yahoo! Mail a inregistrat o cota de 22%, in scadere, iar Gmail a fost folosit de 4.59% dintre utilizatorii abonati la newsletterele B2B.

 

In sectorul B2C, in continuare, utilizatorii au preferat sa se aboneze la newslettere cu adresele personale, aproximativ 69% din totalul abonatilor la acest tip de comunicare folosind Yahoo! Mail, urmand Outlook cu 12.07%.

 

In privinta celor mai folosite browsere pentru citirea emailurilor, in ambele sectoare de business, aproximativ 60% dintre utilizatori prefera Internet Explorer, urmat de Firefox in procent de 33% dintre cei abonati la emailurile B2B si, respectiv, 40% dintre abonatii B2C.

 

In ceea ce priveste cei mai folositi clienti de email de tip Desktop, atat in comunicarea B2C, cat si in cazul comunicarii B2B, cel mai utilizat este Outlook, folosit de aproximativ 90% dintre cei care folosesc Desktop email. In cadrul acestui top, Outlook este urmat de Thunderbird si Lotus.

 

Chiar si in folosirea suporturilor mobile pentru citirea emailurilor s-a observat o schimbare, potrivit studiului. In sectorul B2C, interesul celor care aleg sa isi citeasca emailurile de pe suporturile mobile a crescut de la 0.18% la 1%, iar in B2B, de la 0.6% la 3.50%.

 

Studiul Inbox Review 2010 a fost lansat de White Image, companie romaneasca de email marketing. Compania a fost recompensata la nivel international cu premiul Gold Consumer in competitia anuala MarketingSherpa, fiind implicata in proiectele internationale din domeniu.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: mashable.com



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii stiri
stiri din aceeasi categorie:
book Adevărul despre AI: poate fi cea mai mare amenințare sau salvarea noastră!
book iSpace, prima aterizare lunară privată în, direct, marți, la 18:00
book Italia blochează temporar ChatGPT: lecții despre protecția datelor, coordonare europeană și AI
book Roboți cu IA vânează materiale noi fără ajutorul oamenilor
book Bitcoin depășește 28.000 $ pentru prima dată în 9 luni, pe fondul haosului bancar și al inflației
book Microsoft și Google dezvăluie instrumente AI pentru companii
book Guvernul SUA trebuie să reglementeze AI, altfel ne așteaptă riscuri mari, avertizează MIT
book Parlamentul European adoptă măsuri pentru a proteja jucătorii online
book Piata nanomaterialelor va avea un impact urias in viitorul apropiat
book Google face un nou update la PageRank, Promoafaceri.com ramane constant la 5
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online