Informatii articole

ARTICOLE

 

Ce le-au spus Basescu, Udrea si Boagiu celor mai puternici oameni de afaceri arabi


Ce le-au spus Basescu, Udrea si Boagiu celor mai puternici oameni de afaceri arabiCategorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 09.03.2011

Doua sute dintre cei mai puternici oameni de afaceri arabi sunt prezenti la Bucuresti, pentru a discuta despre investitii in energie, sectorul bancar, agricultura, constructii si turism, proiectele fiind estimate la aproximativ 10 miliarde de euro.

 

La Forumul de Cooperare al Golfului participa oameni de afaceri si ministri din Bahrain, Oman, Kuweit, Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.

 

Presedintele Traian Basescu le-a spus participantilor la forum ca Romania este o tara extraordinara, care trebuie insa vazuta din elicopter, ca infrastructura este depasita, forta de munca este relativ bine calificata, iar investitiile straine sunt garantate.

 

Referindu-se la potentialul agricol, Basescu a sustinut ca agricultura noastra poate satisface nevoile a 80 de milioane de locuitori, dar ca pamantul nu este cultivat.

 

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ca, inainte de mandat, a vizitat tarile arabe si acestea merita vazute, iar cel al Transporturilor, Anca Boagiu, a sustinut necesitatea unor investititi de aproximativ 22 de miliarde de euro pentru lucrari de modernizare la autostrazi si calea ferata.

 

Ce a spus presedintele Traian Basescu

 

- despre turism

 

"Spre deosebire de statele din Golf, unde am vazut cat efort este pentru a avea un pom verde, aici verdele este de la natura, de la Dumnezeu".

 

"Va pot spune ca imaginile sunt extraordinare, o tara care are munti impaduriti, o tara in care, daca mergeti in zona centrala, veti vedea cum curge apa minerala pe marginea drumului, pentru ca nu-i valorificata, o tara in care se poate face in mod egal turism balnear si turism pur si simplu. Ce-i lipseste pentru a valorifica aceste avantaje pe care Romania le are, lipseste exact infrastructura de turism si infrastructura rutiera sau feroviara".

 

"Avem o infrastructura de turism depasita care trebuie modernizata si avem un potential pentru dezvoltarea infrastructurii de turism exceptional. Daca vreodata vreti vrea sa vedeti cu adevarat Romania, sa nu mergeti pe sosele. Va recomand un elicopter".

 

- despre mediul de afaceri si sistemul bancar

 

"Mediul de afaceri este departe de a fi ostil. Este un mediu de afaceri competitiv, care insa mai trebuie ajustat in zonele de birocratie si eu va asigur ca vom continua s-o facem".

 

"Romania e o tara care garanteaza investitiile straine, Romania are un sistem bancar care nu a cedat pe timpul crizei, nu avem nicio banca pentru care statul roman sa fi trebuit sa intervina, deci avem un sistem bancar solid, probat pe perioada de criza, avem forta de munca relativ bine calificata".

 

"Romania mai are o traditie, o traditie prietenoasa fata de statele din lumea araba. Aici s-au instruit zeci de mii de specialisti din tarile arabe, oameni care au devenit niste sustinatori ai Romaniei acolo unde se afla ei".

 

- despre potentialul agricol

 

"Romania este una din tarile cu exceptional potential agricol si care poate fi un motor regional al diminuarii efectelor unei presupuse viitoare crize a alimentelor. Dar trebuie sa cultivam pamantul".

 

"Probabil toti stiti ca Romania are o populatie de circa 22 de milioane de locuitori, dar are un potential agricol capabil sa satisfaca nevoile a 80 de milioane de locuitori".

 

- despre politica energetica

 

"Desi suntem o tara care isi produce in proportie de circa 80% titeiul de care are nevoie si gazul de care are nevoie, suntem inregimentati in politica energetica europeana, care cere cu stringenta diversificarea surselor de aprovizionare cu energie".

 

"Suntem o tara care adesea are excedent de energie electrica si o exporta si care isi propune sa devina o importanta piata energetica pentru Europa de Sud-Est. De aceea, investitiile in acest domeniu sunt o prioritate pentru Guvernul Romaniei. Fie ca discutam despre proiectul unor hidrocentrale, fie ca discutam de constructia altor doua reactoare nucleare la centrala de la Cernavoda, fie ca discutam de retehnologizarea termocentralelor existente, toate acestea fac parte din pachetul de de modernizare a sistemului energetic romanesc si de dobandire a solutiilor ca Romania sa fie un jucator important pe piata energiei in sud-estul Europei".

 

"Romania este unul dintre promotorii solutiilor de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie a Europei".

 

Ce a spus ministrul Turismului, Elena Udrea

 

"In calitate de turist, pana sa fiu ministru, am vazut ca tarile din Golf merita vizitate si dupa ce delegatia se va incheia, sper ca si dansii vor spune acelasi lucru despre Romania".

 

Ce a spus ministrul Transporturilor, Anca Boagiu

 

"In acest an avem in derulare cel mai ambitios program de modernizare a infrastructurii de transport din industrie (...). Ne-am putea defini ca o sugativa de bani europeni pentru coridoarele IV si IX".

 

"Pentru finalizarea autostrazilor de pe coridorul IV si IX, in lungime de aproape 870 de kilometri, mai sunt necesari 13,5 miliarde de euro.

Pentru finalizarea coridorului IV pe calea ferata, in lungime de 800 de kilometri, ministerul mai are nevoie de aproape 8 miliarde de euro, astfel incat lucrarile de modernizare sa se incheie in 2020".

 

 Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: alibaba.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online