Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Galeriile Sabion, cel mai frumos magazin din lume intr-un centru comercial


Galeriile Sabion, cel mai frumos magazin din lume intr-un centru comercialCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 03.05.2011

In cadrul concursului international A.R.E. Design Awards 2011 desfasurat in Las Vegas, Galeriile Sabion Bucuresti au fost rasplatite cu nu mai putin de 3 premii:

- Premiul pentru inovatie in pardoseala din inox.

- Premiul pentru amenajare artistica.

- Marele premiu pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial.

 

Dragi prieteni,

Galeriile Sabion din COCOR Bucuresti  au fost create intr-un demers unic in tara de restabilire a titulaturii de arta acordata creatiilor de bijuterie. Am gandit acest magazin tocmai ca o galerie de arta, un concept nou, unic in lume, cu totul schimbat fata de ceea ce toata lumea, intr-un grav proces de plafonare, numeste "magazin de bijuterii".

 

De fapt am dorit sa cream ceva care sa nu poate fi numit nici magazin, nici show -room, ci pur si simplu un alt mod de a face comert prin sugestia vizuala, de a exprima intr-o maniera modernista ceva atat de clasic precum sunt bijuteriile din metale nobile.

 

Si nu am facut-o asa de capul nostru; deoarece la crearea acestui spatiu au cotribuit o serie de artisti plastici consacrati uniti sub numele Sabion.

 

Vernisajul Galeriilor Sabion au avut la data de 2 noiembrie 2011, iar la scurt timp dupa eveniment, locatia a fost inscrisa in cadrul A.R.E. Design Awards, cel mai mare concurs de design comercial din lume desfasurat an de an in Statele Unite. Nu mai putin de 297 de proiecte au fost admise spre jurizare in editia din acest an a concursului organizat de Association for Retail Environment si printre acestia doar nume mari ale industiei de retail. Daca luam in calcul ca la una dintre categoriile vizatede Galeriile Sabion in urma cu un an a fost desemnat castigator un flagship store Tiffany's, lupta se anunta asadar destul de dura.

 

Festivitatea de decernare a premiilor s-a desfasurat pe data de 28 martie in Las Vegas si rasplata pentru stradania intregii echipe Sabion nu s-a lasat foarte mult asteptata. Nu mai putin de 3 premii au fost acordate acestui proiect:

- Premiul pentru inovatie in pardoseala din inox.

- Premiul pentru amenajare artistica.

- Marele premiu pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial.

 

Galeriile Sabion s-au transformat din nou intr-un ambasador de seama al miscarii artistice romanesti. Galeriile Sabion au facut cunoscut peste hotare numele Romaniei si am demonstrat lumii intregi ca si in acest colt de Europa luxul poate fi exprimat armonios la nivel artistic.

 

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au contribuit la implinirea acestui vis si a celor care s-au luptat ca adevaratele valori romanesti sa fie cunoscute, promovate si in cele din urma appreciate in intreaga lume.

 

Va multumim si Dvs, celor care ne impartasiti bucuria si care v-ati rapit cateva minute din timpul Dvs pentru a citi aceasta veste buna despre lectiile romanesti de succes.

 

Cu deosebita consideratie,

Claudiu Bologa

Director General

 

SC SABION ELEN SRL

Istoricul Casei de Bijuterii - artisti, bijutieri, gemologi si consilieri acreditati GIA

Farmecul perioadei interbelice, organizarea riguroasa a atelierelor dupa normele vechii scoli in care ucenicii, calfele si mesterii actionau dupa reguli bine stabilite, bogata istorie a unui centru orologier si orfevrier din Clujul anilor 20 - 30, fascinanta lume descrisa de Ioan Ratz in paginile lucrarilor sale de specialitate, timpurile in care a-ti face lucruri la comanda era o moda, sunt toate impostaze care ne-au marcat activitatea. Mai mult de atat, militam pentru readucerea la lumina zilei a artei mestesugaresti romanesti, demult ingropata de ignoranta si superficialitatea ultimilor 70 de ani.

 

Tg.Mures. Aici au luat nastere Atelierele de Creatie si Productie Sabion. La Targu Mures s-au pus bazele Casei de Bijuterii Sabion. A inceput ca o mica afacere de familie, dintr-o mare pasiune. Au reusit sa continue pe aceasta linie pana in ziua de astazi, cand Casa de Bijuterii Sabion ramane tot o afacere romaneasca de familie, insa una mult mai mare, care sa angreneze in activitatea ei si sotii, fini si nepoti, fiecare specializati de-a lungul timpului pe segmente de activitate diferite. Nu sunt foarte multe in Romania afacerile incepute si continuate in intregime in cadrul unei singure familii, fara asociatii din exterior si cu atat mai putin la un nivel atat de inalt, intr-un domeniu artistic, al luxului. Este una dintre povestile de succes romanesti, una ale carei randuri inca se scriu si care sunt cladite pe masura trecerii timpului.

 

Si cum in acest demers aveam nevoie de sustinerea unor artisti plastici, am strans in cadrul Atelierelor Sabion din Targu Mures numeroase talente, bijutieri cu zeci de ani de experienta pe taramul prelucrarii metalelor nobile, designeri, gravori, toreuti, cizelori si tineri dornici sa invete pe bancile scolii de arte si mestesuguri ale carei baze le-am pus.

 

Nici macar toate acestea nu le-am putut considera a fi suficiente. Astfel, am urmat cursurile de bijutieri profesonisti si gemologi ale Institutului Gemologic American (GIA) si dispunem in acest moment de serviciile personalului acreditat in cadrul acestei institutii. Cele de mai sus sunt doar o parte dintre elementele definitorii ale Casei de Bijuterii Sabion, ale Atelierelor de Creatie si Productie Sabion, un brand prin excelenta romanesc.

 

Mihai Trif

www.sabion.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online