Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Grow 1.1 si Grow 1.2 - Vara aceasta elevii bucuresteni cresc cu AIESEC


Grow 1.1 si Grow 1.2 - Vara aceasta elevii bucuresteni cresc cu AIESECCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 07.07.2011

Bucuresti, 04 iulie- 10 august, 2011 - Pentru elevii care intra toamna aceasta in clasa a XI-a si a XII-a incepe o noua editie a gROw - programul educational inovativ desfasurat pe parcursul a 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an.

 

Pe data de 04 iulie, 2011, in cadrul Universitatii Europei de Sud-Est, Lumina, a avut loc ceremonia de deschidere oficiala a proiectului gROw realizat de AIESEC Bucuresti in colaborare cu Scoala de Valori cu ajutorul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Membrilor echipei gROw li s-au alaturat cu acest prilej participanti directi la proiect, membri AIESEC Bucuresti, facilitatori internationali, precum si invitati speciali .

 

Aproape 200 de elevi de liceu din Bucuresti s-au inscris in programul gROw 1.1, respectiv gROw 1.2 pentru a experimenta, intr-un cadru informal, in perioada 04 iulie - 10 august, 10 intalniri sub forma unor ateliere interactive, sustinute in limba engleza de 10 de facilitatori internationali provenind din tari precum China, Rusia, Polonia, Pakistan, sau Grecia.

 

Facilitatorii internationali au fost pregatiti practic si teoretic in cadrul conferinte Train the Trainers in perioada 27 iunie - 1 iulie, in Predeal. Conferinta a gazduit peste 90 de persoane - participanti, organizatori si invitati. Dintr-un total de 70 de facilitatori internationali veniti in toate cele 13 orase in care se desfasoara proiectul gROw, 10 sunt cei gazduiti de AIESEC Bucuresti.

 

Activitatile interactive, mediul multicultural si tineresc, provocarile practice ii vor ajuta pe elevi sa-si dezvolte increderea in fortele proprii, o atitudine proactiva, vor descoperi cum valorile proprii le influenteaza alegerile in viata si vor invata management de proiect, management al timpului, managementul echipei si nu in ultimul rand vor explora posibile cai vocationale, oportunitati in cariera si care sunt primii pasi in construirea unei cariere. In plus fata de editiile anterioare, gROw 1.1&1.2 integreaza sesiuni pregatite impreuna cu Parlamentul European despre cetatenia europeana. Detaliile programului gROw se gasesc pe pagina www.growedu.ro.

 

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, gROw ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. A 5-a editie gROw organizata in parteneriat de AIESEC siScoala de Valori sarbatoreste castigarea prestigiosului premiu pentru tineret Charlemagne la nivelul Romaniei. Mai multe informatii despre premiul Charlemagne se gasesc aici: http://www.europarl.ro/view/ro/competitii/charlemagne.html

 

Anul acesta, gROw a castigat categoria-concurs din cadrul Galei Societatii Civile Proiecte de Educatie financiara pentru sesiunile speciale ce vor fi introduse incepand cu editia gROw 1.0 din toamna 2011. Mai multe detalii se gasesc aici:  http://www.galasocietatiicivile.ro/proiecte-de-educatie-financiara.php?id=7

 

Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. 12 din studentii internationali, facilitatori in cadrul gROw, au fost sprijiniti prin Serviciul European de Voluntariat sa contribuie timp de 6 luni la dezvoltarea acestuia.

 

gROw 1.1&1.2 se desfășoară în 2011 în 13 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanta, Iași, Lugoj, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

 

gROw 1.1&1.2 este cofinantat prin Serviciul European de Voluntariat, Actiunea 2 a programului „Tineret in Actiune‟, si se bucura de sprijinul BRD - Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst precum si de suportul partenerilor media: Kiss Fm, Zile si Nopti, Media Image si White Image.

 

AIESEC Bucuresti


Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene.
Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

 

Viorica Schipor - Public Relations, AIESEC Bucharest

AIESEC BUCURESTI

www.growedu.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online