Informatii articole

ARTICOLE

 

De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?

De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?Categorie: Articole > Ghid promovare si comunicare
publicat: 10.04.2010

 

Prezenta unei firme la un eveniment in calitate de expozant trebuie pregatita din timp, tot din timp fiind necesara stabilirea echipei care va fi prezenta la targul, expozitia, festivalul, etc, respective.

 

Acest lucru este important deoarece reprezentantii firmei vor fi cei care vor face imagine acesteia la eveniment, vor da informatii si vor pune baze de principiu pentru posibile colaborari si parteneriate. Este de preferat ca din echipa sa faca parte o persoana cu atributii in domeniul marketingului.

 

Aceasta va fi cea care va oferi informatii cu privire la activitatea firmei, la produsele si serviciile acesteia, la promotii si la oferte speciale pregatite atat pentru evenimentul in sine, cat si pentru anumite perioade.

 

Prezenta la un eveniment presupune si solicitarea acestor relatii din partea vizitatorilor, dar posibil si din a celorlalti expozanti. Pana la urma, targul, expozitia, etc sunt ocazii pentru incheierea de viitoare contracte si stabilirea unor viitori parteneri, precum si pentru schimburi de carti de vizita. Asadar, persoana cu responsabilitati de marketing trebuie sa fie pregatita sa ofere raspunsurile potrivite la orice intrebare adresata.

 

Managerul de marketing trebuie sa aiba o atitudine deschisa si sa trateze cu respect atat pe ceilalti expozanti, cat si pe vizitatori. De asemenea, promisiunile trebuie respectate. Daca, de exemplu, promite unui posibil viitor client ca-i va da mai multe informatii prin e-mail sau stabileste o intalnire pentru zilele urmatoare, trebuie sa scrie mailul respectiv si sa nu uite de intalnire.

 

Evenimentul nu trebuie perceput ca oportunitate de a vinde produse si servicii, ci ca pe una de a le face cunoscute, pe romaneste - de a face publicitate, de a promova. Firma este prezenta la eveniment din diverse motive: pentru a fi cunoscuta, pentru imagine, pentru a arata ce produse sau servicii noi ofera, etc. Aici intervine asadar, managerul de marketing, iar acesta trebuie a fie constient ca modul in care se comporta se reflecta asupra perceptiei celorlalti cu privire la firma pe care o reprezinta.

 

Tot managerul de marketing va fi cel care va putea face o analiza a prezentei firmei la eveniment si va urmari efectele in perioada urmatoare.

 

Echipa PromoafaceriPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum să creezi o pagină de destinație de top pentru produsele sau serviciile tale
book Importanța promovării online a produselor pentru succesul afacerilor
book 20 reguli esențiale pentru o promovare eficientă a site-ului prin intermediul comunicatelor de presă
book 5 pasi pentru a alege firma perfecta de SEO
book Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselor
book Cum sa evitam fracturarea limbii romane prin optimizarea SEO
book Promovarea prin comunicate de presa, stiri si articole: de ce si cum trebuie sa profite firmele
book Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?
book Supararea organizatiilor: de ce unele comunicate de presa ajung stiri, iar altele nu
book De ce aleg organizatiile sa comunice si de bine si de rau
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online