Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Orchestra Nationala Radio, dirijorul Madalin Voicu si pianistul Horia Mihail, trei nume mari in concertul in memoriam ION VOICU


Orchestra Nationala Radio, dirijorul Madalin Voicu si pianistul Horia Mihail, trei nume mari in concertul in memoriam ION VOICUCategorie : Evenimente > Concerte
publicat pe : 25.02.2013

A început studiul viorii la vârsta de 6 ani, după câţiva ani profesorul său (student la Conservator) s-a declarat depăşit de micul lui elev, la 14 ani a fost admis la Academia Regală de Muzică din București, unde a intrat direct în anul V şi a reușit să absolve cursurile care durau șapte ani, în doar trei ani. Este vorba despre unul dintre marii violonişti români - ION VOICU - artist născut într-o familie de muzicieni, care s-a perfecţionat cu Enescu, a lucrat şi sub îndrumarea marelui violonist rus David Oistrakh şi pe parcursul a 50 de ani de carieră a susținut sute de concerte în întrega lume.

 

În amintirea marelui artist de la a cărui naştere se împlinesc în 2013 nouăzeci de ani, Orchestra Naţională Radio - ce reprezintă şi primul ansamblu în care a cântat Ion Voicu - îi dedică un concert extraordinar în prima zi a primăverii. Vineri, 1 martie (19.00), chiar sub bagheta fiului celui omagiat, Mădălin Voicu, Orchestra Naţională Radio vă dăruieşte un superb mărţişor sub forma unei seri MOZART. Invitatul acestui eveniment este pianistul Horia Mihail, aplaudat recent pe scena Sălii Radio în concertul de prezentare a turneelor naţionale pe care el şi alţi mari muzicieni le vor susţine în acest an.

 

Seara se va deschide cu celebra uvertură a operei Nunta lui Figaro şi va continua prin Concertul nr. 20  în re minor pentru pian şi orchestră, una dintre cele mai iubite creaţii mozartiene, la graniţa între perfecţiunea clasică şi pasiunea romantică. Programul va fi încheiat de Simfonia nr. 40 în sol minor.

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.

 

Descoperind tainele muzicii prin intermediul viorii, MĂDĂLIN VOICU a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pasiunea muzicianului îndreptându-se ulterior asupra dirijatului, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky.

Mădălin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia" şi al Filarmonicii „Paul Constantinescu", fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare. A susţinut concerte alături de Orchestra de cameră „Bucureşti", înfiinţată de către distinsul violonist Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Alături de cariera sa artistică Mădălin Voicu s-a dedicat între anii 1990-1995 şi unei intense activităţi didactice, la pupitrul Orchestrei Conservatorului din Izmir (Turcia).

Mădălin Voicu este un promotor al tinerelor generaţii de muzicieni, iar prin intermediul Fundaţiei Internaţionale „Ion Voicu", realizează o serie de concerte, numeroşi artişti fiind răsplătiţi cu premii din partea Fundaţiei.

 

Pianistul HORIA MIHAIL şi-a desăvârşit pregătirea muzicală la Universitatea din Illinois şi la cea din Boston, unde a fost şi lector universitar. A susţinut recitaluri solistice şi de muzică de cameră pe patru continente şi a cântat împreună cu numeroase orchestre din ţară şi străinătate. Alături de violonistul Alexandru Tomescu şi de violoncelistul Răzvan Suma, sub titulatura « Romanian Piano Trio », a susţinut cinci turnee naţionale de anvergură, iar alături de Alexandru Tomescu a participat la trei turnee « Stradivarius ».

Din 2009 este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, luând parte ca solist la turnee în străinătate alături de Orchestra Naţională Radio, precum cel de la Roma (2009), cel de la Expoziţia Mondială de la Shanghai (2010) sau de la Varna Summer Fest (2011). În aprilie 2011 artistul a sustinut un prim turneu naţional de recitaluri solo cu un program integral Franz Liszt intitulat "Pianul Călător", continuat în 2012 cu un al doilea turneu solo în 22 de oraşe din ţară şi la Chişinău. În afară de cele două ediţii cu "Duelul viorilor", s-a implicat şi în alte proiecte de turnee naţionale camerale intitulate "Cele trei dive", "Flautul de aur", "Vioara lui George Enescu la sate" alături de muzicieni români de talie internaţională precum Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu, Leontina Văduva, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru, Ion Bogdan Ştefănescu ş.a. În anul 2013, Horia Mihail va continua proiectele turneelor naţionale iniţiate în ultimii ani. 

 

Cristina Barbulescu

Biroul de presa 

Orchestrele si Corurile Radio

 

email: orchestreleradio@gmail.com

mobil: 0745.289.181

website: http://orchestre.srr.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book Start EUROPAfest 25 din 10 mai, Opening Gala Concert - Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, povestea de succes continua - 12 - 21 mai, Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, primul eveniment Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
book EUROPAfest Summer Edition lanseaza Summer Music Academy Sinaia 2015
book SEARA MOZART deschide anul 2015 pentru Orchestra Nationala Radio!
book Tinerimea Romana celebreaza Ziua Culturii Nationale
book Concert A.G. Weinberger la Muzeul National al Taranului Roman
book Cantari din vatra satului - Concert al rapsodului popular Ion Creteanu la Muzeul National al Taranului Roman
book Violoncelistul Razvan Suma – protagonistul unui concert Haydn la Sala Radio
book Tiberiu Soare dirijeaza la Sala Radio „Asa grait-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Ferestre si usi din lemn stratificat
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online