Informatii stiri

STIRI

 

Este o afacere buna sa cumperi o masina din UE? ECC Romania iti raspunde


Este o afacere buna sa cumperi o masina din UE? ECC Romania iti raspundeCategorie : Stiri > Auto, Transport
publicat pe : 16.03.2016

Fie că sunt în căutarea unui anumit model, fie că vor să coste mai puțin sau pur și simplu pentru a avea mai multe opțiuni, mulți consumatori din Uniunea Europeană care doresc să cumpere o mașină, decid să caute oferte în alte state membre UE.

 

Ceea ce poate părea o simplă tranzacție la prima vedere, poate  fi o adevărată cursă cu obstacole. Consumatorii ar putea să își pună următoarele întrebări: Ce documente sunt necesare? În ce țară plătim TVA? Este mașina acoperită de o garanție? Mașina are asigurare sau numere provizorii de tranzit necesare pentru drumul spre casă? Inspecția tehnică periodică dintr-o țară este valabilă în alta? Cui trebuie să adresam plângere împotriva vânzătorului sau cum rezolvam o problemă referitoare la procesul de înregistrare?

 

Într-un efort de a oferi un set cuprinzător de răspunsuri, în 2015, cele 29 de Centre Europene, coordonate de ECC Franța au efectuat un studiu amplu privind obstacolele cu care se confruntă consumatorii atunci când achiziționează o mașină peste granițe. Centrele Europene au realizat o serie de documente orientative cu scopul de a da sfaturi practice cu privire la fiecare pas al procesului de achiziționare a unui automobil dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau din Norvegia, de la tranzacția inițială si până la finalizarea procedurii de înregistrare.


  
Sfaturi practice înainte, în timpul și după achiziționarea unei mașini in UE

Cu scopul de a ajuta consumatorii să obțină cea mai bună ofertă posibilă și sa evite surprizele neplăcute, Rețeaua Centrelor Europene pentru Consumatori (ECC-Net) oferă un portal unic cu sfaturi practice și recomandări cu privire la măsurile de precauție pe care consumatorii trebuie sa le știe atunci când achiziționează o mașină in UE.ECC-Net oferă, de asemenea, celor interesați exemple de probleme reale care încă mai există pe piața internă și de bune practici puse în aplicare în unele state membre ale UE.


 
Înainte de a cumpăra: Cum poți ști dacă pot avea încredere în vânzător? Mașina există cu adevărat? Ce măsuri putem lua pentru a plăti în siguranță?Când cumpărăm: Plătesc TVA în țara din care am cumpărat sau acasă? Este necesar ca vânzătorul să îmi ofere o certificare prin care să vad dacă are inspecția tehnică făcută? Daca da, va fi recunoscută în țara mea? Ce documente trebuie să cer vânzătorului? Cum pot să mă asigur că mașina este în stare bună? La ce trebuie să mă uit în contractul de vânzare? Am nevoie de numere provizorii de tranzit sau de asigurare specifică pentru a conduce spre casă?După achiziție: Pot anula contractul? Ce trebuie să fac pentru a înmatricula mașina? Pe cine pot contacta pentru a face o plângere împotriva vânzătorului sau a sistemului de înregistrare?Pentru a răspunde la toate aceste întrebări și nu numai, precum și pentru a facilita achiziționarea transfrontalieră a automobilelor, ECC-Net pune la dispoziția consumatorilor următoarele:

- Fișe tehnice atât pentru țara de achiziție, și cât si pentru țara de înregistrare, reunind principalele informații necesare consumatorilor;

- Sfaturi practice pentru consumatori;

- Un scurt film cu un exemplu de achiziție transfrontaliere a unei mașini;

- Un amplu raport privind achiziția transfrontalieră auto și înmatricularea în Uniunea Europeană și Norvegia, împreună cu un rezumat.„Centrul European al Consumatorilor Romania a primit în ultimii 8 ani de la înființare, mai multe reclamații privitoare la achiziția sau rezervarea de mașini din Uniunea Europeană. Un domn din București a rezervat online un autovehicul din Madrid, Spania, însă mașina nu i-a fost pusă la dispozitie pe motiv că a prezentat doar cartea de identitate, nu și pașaportul, așadar consumatorul a fost pus în situația în care a trebuit să achite din nou închirierea, ulterior a încercat să recupereze banii de la compania de închirieri la care a făcut rezervarea online, însă nu a reușit. După contactarea companiei prin intermediul Centrelor Europene consumatorul a recuperat suma de 209 Euro. Prin urmare, de 8 ani ECC Romania oferă sprijin și consultanță pentru consumatorii din România, alaturi de toate celelalte 29 de centre din Europa.", a declarat Irina Chirițoiu, Director ECC Romania.YouTube - Achizitia unei masini in Europa aici.

Fisa de inmatriculare masini in Romania

Fisa de achizitie masini din Romania

Sfaturi consumatori

 

Sursa: ECC Romania


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii stiri
Alte stiri din aceeasi categorie:
book Noul Porsche decapotabil, lansat in aprilie in Romania. Va costa 54.000 de euro
book Modificari in „Rabla”: valabilitatea tichetelor, prelungita, ultima cerere de decontare in 12 decembrie
book Taxa de prima inmatriculare ar putea fi inlocuita cu una de poluare pentru toate masinile
book Se restituie taxa de poluare! Dosarele se depun la directiile de finante publice
book Primele imagini cu noul M5, facute publice de oficialii BMW
book Noul model Peugeot 508 vine in Romania. Cel mai ieftin este 21.800 de euro
book Guvernul pregateste facilitati de 5.000 de euro pentru cumparatorii de masini electrice
book Noul SLK de la Mercedes vine in Romania. Cea mai ieftina versiune este 40.300 de euro
book Parcul auto din Romania, invechit - aproape 1,8 milioane de masini mai vechi de zece ani
book Nissan LEAF poate fi testat la Salonul International Auto de la Geneva
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online