Informatii articole

ARTICOLE

 

Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselor

Costuri, modalitati de promovare online a serviciilor si produselorCategorie: Articole > Ghid promovare si comunicare
publicat: 03.02.2014

Promovarea imaginii si publicitatea unui produs sau serviciu influenteaza comportamentul potentialilor clienti in vederea obtinerii unui profit cat mai consistent.


Piata a amplificat acest fenomen prin concurenta tot mai mare, prin numarul de reclame publicitare, prin actiunile promotionale realizate pentru produse si servicii. Orice firma prin ceea ce propune potentialilor clienti trebuie sa ofere in primul rand informatii corecte, inclusiv prin modul de prezentare, pentru a nu anula asteptarile clientilor, fapt ce poate afecta negativ imaginea firmei.

 

O comunicare in conditii normale cu piata presupune o monitorizare a potentialilor clienti, a comportamentului de consum si de cumparare si a concurentiei. Pentru a minimaliza costurile se urmareste un sistem de comunicare cat mai simplu: informatia ce urmeaza a fi difuzata, modul de transmitere al mesajului si destinatarii informatiei - consumatorii si/sau distribuitorii finali.

 

Comunicarea intre firma si consumatorii de bunuri se servicii stimuleaza cererea doar daca se asigura o informare corecta si prompta orientata mai mult spre influentarea consumului si modificarea obiceiului, mentalitatii posibililor clienti, fapt ce va reflecta o crestere a cererii pe piata.

 

Promovarea unui produs sau serviciu inseamna in primul rand comunicare, comunicare ce are ca scop convingerea clientilor de potentialul bunurilor sau serviciilor asigurate de agentul economic.  Comportamentul si fidelitatea consumatorilor vizeaza pe termen lung mentinerea unei activitati de promovare prin publicitate tinand cont de anumite obiective:

- comunicare cu privire la promovare unui nou produs sau serviciu, cu descrierea caracteristicilor produsului sau serviciilor disponibile

- informatii asupra modificarii de pret

- motivarea potentialilor clienti sa cumpere „ACUM"

- mentinerea notorietatii produsului prin avantajele si necesitatea utilizarii

- urmarirea actiunilor de promovare a concurentei si reactia concurentei fata de campania de promovare a firmei.

 

Actiunile de publicitate online se realizeaza sub forma articolului publicitar unde textul poate fi informativ, sau textul prin care se urmareste crearea unor sentimente fata de produsele sau serviciile promovate, fata de firma sau marca. Promovarea are rol decisiv in realizarea obiectivelor firmei, reprezinta o necesitate pentru actiunile ce duc la cresterea vanzarilor, cu rol determinant in atragerea de noi clienti.

 

Prin expunerea informatiilor in mediul online, prin promovarea unui unui articol sau a unui comunicat de presa, prin relatarea avantajelor produselor sau serviciilor promovate - „Nu conteaza faptul ca produsele/serviciile sunt de calitate daca potentialii clienti nu le cunosc, cu greu acestea se vor vinde" - si prezentarea avantajelor fata de cele ale concurentei, impactul activitatii de promovare va fi mai mare si cumparatorii se vor convinge ca nevoile lor le sunt satisfacute si vor cumpara.

 

Promoafaceri.com ofera servicii de promovare online si posibilitatea de a publica articole, comunicate de presa, evenimente, informatii relevante din diverse domenii de activitate si destribuirea acestora in retele sociale pentru un impact mai mare. Profitati de oferta de promovare online si deveniti partenerul nostru pentru promovarea activitatii, produselor si serviciilor dumneavoastra.

 

Echipa Promoafaceri.com

Foto: onlineuniversities.comPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum să creezi o pagină de destinație de top pentru produsele sau serviciile tale
book Importanța promovării online a produselor pentru succesul afacerilor
book 20 reguli esențiale pentru o promovare eficientă a site-ului prin intermediul comunicatelor de presă
book 5 pasi pentru a alege firma perfecta de SEO
book Cum sa evitam fracturarea limbii romane prin optimizarea SEO
book Promovarea prin comunicate de presa, stiri si articole: de ce si cum trebuie sa profite firmele
book Promovarea in mediul online: usoara si nu prea. Ce ar trebui sa stie firmele?
book De ce este necesara prezenta managerului de marketing la standul expozitional?
book Supararea organizatiilor: de ce unele comunicate de presa ajung stiri, iar altele nu
book De ce aleg organizatiile sa comunice si de bine si de rau
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online