Informatii stiri

STIRI

 

Expozitia Vivat Academia la UMF Carol Davila

Expozitia Vivat Academia la UMF Carol DavilaCategorie: Stiri > Educatie, arta
publicat: 30.09.2016

Avem deosebita placere sa anuntam deschiderea expozitiei de pictura si lansarea catalogului, Vivat Academia, luni, 3 octombrie, orele 12:00, in Holul de Onoare al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, prilejuita de festivitatea de  incepere a noului an universitar.

 

Expozitia, cu o durata de o luna, va reuni 30 de lucrari de pictura si grafica semnate de sase artisti romani: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti si Mihai Sarbulescu.

 

Evenimentul expozitonal Vivat Academia este organizat in cadrul Artisti Contemporani Romani in Institutii de Invatamant Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, si realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo Romania.

 

In deschiderea expozitiei vor lua cuvantul: Prof. Univ. Dr. Catalin Cirstoiu, Decan al Facultatii de Medicina si Farmacie Bucuresti, Asist. Univ. Dr. Dragos-Virgil Davitoiu, Director Medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si Maria Pasc, Curatorul Expozitiei

 

"(...) Synevo Romania isi exprima deosebita incantare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate in cadrul proiectului „Contemporanii" pe intreg parcursul anului 2016 și, cu atat mai mult, incurajează promovarea artiștilor contemporani in spatiile Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Actul medical este o imbinare intre stiinta si arta, iar Universitatile de Farmacie si Medicina sunt responsabile pentru formarea unor generatii intregi de specialisti implicati in lupta pentru excelenţa actului medical. In cadrul expoziției ce va fi găzduită in Holul de Onoare al Universitatile de Farmacie si Medicină Bucuresti vor prezentate lucrari de pictura si grafica semnate de: Crinela Antonescu, Alexandru Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti și Mihai Sarbulescu, artiști unanim recunoscuţi, ce pot servi drept modele pentru generaţiile tinere, pasionate de frumos."

                                                                             Virgil Ivan, Director General Synevo Romania

 

 

"Medicina si arta isi gasesc locul comun in cladirea istorica a Facultatii de Medicina din Bucuresti, care gazduieste, cu ocazia deschiderii anului universitar 2016-2017, lucrari reprezentative ale scolii de arte plastice contemporane. Artisti plastici cunoscuti, cu renume national si international, expun astazi creatia lor valoroasa in fata corpului academic al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

Medicina este ea insasi o arta - arta de a vindeca, arta de a identifica un remediu pentru boala, utilizand priceperea si stiinta, pornind de la modele anatomice si fiziologice simple, pana la modele complexe de biologie moleculara.

Sustinem si laudam acest proiect cultural intitulat Contemporanii."

 

Prof. Dr. Catalin Cirstoiu, Decan al Facultatii de Medicina si Farmacie Bucuresti

 

 

Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociatiei Fauritori, isi propune valorizarea culturii romanesti actuale prin favorizarea si promovarea actului de creatie, abordate intr-o perspectiva unitara cu fauritorul de arta. Are ca obiective principale initierea si derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilitaţii estetice a publicului larg.

 

 

 

 



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii stiri
stiri din aceeasi categorie:
book Cum să creezi medii de învățare eficiente: recomandările unui expert MIT
book Burse de excelenta pentru tineri cercetatori oferite de Institutul de Cercetari al Universitatii din Bucuresti
book Credite pentru bursierii Erasmus
book Sfarsit de saptamana cu bilete de ultim minut la Opera Nationala Bucuresti!
book Educatie fara bariere – A doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati
book Studentii si masteranzii pot face stagii de pregatire la Microsoft, Alvarion, UTI
book An scolar 2011-2012: 5.000 de locuri in plus la gradinite, 50.000 reduse in preuniversitar
book Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca va fi redeschis in martie, se va axa pe filme de arta
book Universitatile nu mai pot organiza admitere pentru studiile de master la ID neacreditate
book Tur virtual prin 17 dintre cele mai mari muzee din lume, cu googleartproject.com
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online