Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Ce conține un parfum


Categorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 04.11.2020

Probabil că folosești parfumuri diverse de ani de zile, dar te-ai întrebat vreodată ce conține un parfum? Știi din ce este făcut? Da, poate că ai auzit că conține uleiuri esențiale și diferite substanțe volatile. Spre surprinderea ta, află că parfumurile moderne conțin uleiuri esențiale doar în rare cazuri. În zilele noastre, cu ajutorul tehnologiei, majoritatea parfumurilor conțin esențe sintetice, produse în laborator, în detrimentul esențelor naturale. Este acesta un lucru rău? Nu este un lucru negativ, deoarece esențele sintetice pot imita la perfecție pe cele naturale, sunt mai ușor de obținut, și mai la îndemâna clientului.

 

Este interesant de văzut cum a evoluat parfumul în timp, și cum a ajuns, de la un produs de nișă, folosit doar pentru ritualuri religioase sau de către conducători și familii regale, la îndemâna noastră, a tuturor. Noi avem astăzi, de exemplu, parfumuri aftermarket care sunt mai mult decât accesibile, când vine vorba de preț, și rezistente în termeni de aromă și persistență. Nu putem decât să ne bucurăm că avem și variante economice ale produselor preferate, fără să fim nevoiți să cheltuim o avere de fiecare dată pe parfumuri. Toate acestea sunt posibile datorită faptului că procesul de obținere a parfumurilor a devenit mai rapid și mai econom, datorită laboratoarelor echipate cu tehnologie de ultimă generație.

 

Cu ceva vreme în urmă, parfumurile erau făcute din uleiuri naturale, după ce se culegea materia primă, ce putea să fie sub formă de plante, flori, rășină, sau lemn parfumat. Pentru a obține ulei din plante, plantele trebuiau supuse la diferite procedee de extracție, apoi amestecate împreună conform unei rețete pentru a obține mirosul dorit. Știai că anumite plante nu produc uleiuri deloc în mod natural? De exemplu, lăcrămioara nu produce nici un fel de ulei, fiind necesar să se folosească substanțe chimice sintetice pentru a recrea mirosul acestei plante într-un parfum. În realitate, doar 2000 din cele 25000 de plante cu flori produc aceste uleiuri esențiale, deci parfumieri au trebuit să fie creativi pentru a obține parfumurile dorite.

 

Apoi, pe lângă uleiuri, parfumurile conțin apă și alcool. Un ulei esențial pur, fie el natural sau sintetic, este mult prea puternic ca să fie folosit de unul singur. Acest ulei se diluează cu apă pentru a obține produse ușor de folosit. La acest amestec se adaugă alcool, care ajută uleiurile să își dezvolte personalitatea. E bine de știut că proporția dintre ulei, apă și alcool determină tipul de parfum. Apele de toaletă au ulei în proporție de aproximativ 2%, apele de colonie în proporție de 3-5%, pe când parfumurile au ulei în proporție de 10-20%, ceea ce explică mirosul lor puternic și persistența în timp. Chiar și așa, și dacă vei opta pentru parfumuri aftermarket, te vei bucura de parfumuri persistente, cu conținut ridicat de uleiuri, la prețuri foarte accesibile.

 

Așadar, chiar dacă ne place gândul de a avea un parfum ce conține uleiuri naturale, trebuie să fim conștienți de avantajele alegerii parfumurilor cu origini sintetice. În primul rând, pentru obținerea unui singur gram de ulei esențial, este nevoie de mii de flori. Multe animale au ajuns pe lista speciilor pe cale de dispariție din cauza producției de parfumuri ce conțineau produse provenite de la ele. Nu mai vorbim de faptul că astfel de parfumuri sunt foarte scumpe, din cauza modului de obținere a materiilor prime și a procesului de producție. Astfel, alegând parfumuri cu esențe sintetice, protejăm natura și ne bucurăm de produse mult mai accesibile ca preț. Data viitoare când îți dorești un parfum scump, gândește-te la ce ai putea face cu acei bani, și îndreaptă-ți atenția către parfumurile aftermarket. 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Terapia cu Micro-Ace - cand, cum si de ce o utilizam
book Exista stabilitate in domeniul videochatului? Noi spunem ca da! Iata de ce
book MySecret Studio, un job stabil indiferent de vremuri!
book Ce trebuie sa stii daca vrei sa lucrezi la MySecret Studio
book Esti pregatita sa iti schimbi complet viata in bine? Vino la MySecret Studio
book Exista stabilitate in domeniul videochat-ului? MySecret Studio dovedeste ca da!
book Haina de blana naturala de vulpe argintie, piesa de rezistenta in sezonul rece
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online