Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

ROSSINI, MOZART si HAYDN – un „trio” muzical de succes, sub bagheta dirijorului german CRISTOPH ADT


ROSSINI, MOZART si HAYDN – un „trio” muzical de succes, sub bagheta dirijorului german CRISTOPH ADTCategorie : Evenimente > Concerte
publicat pe : 20.03.2013

De la Hanovra la Tokyo şi de la Praga la Bucureşti, cariera dirijorului german CRISTOPH ADT este una foarte bogată, muzicianul fiind o prezenţă binecunoscută  publicului din studioul de concerte „Mihail Jora", colaborarea sa cu cele două orchestre ale Radio-ului începând în 1994.

 

Miercuri, 27 martie (19.00), CRISTOPH ADT se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un frumos concert care va cuprinde trei lucrări semnate de unii dintre cei mai mari compozitori ai patrimoniului muzical: ROSSINI, MOZART şi HAYDN. Seara va debuta cu celebra uvertură a operei „Cenuşăreasa" („La Cenerentola"), o partitură de o deosebită virtuozitate care degajă o atmosferă de bucurie şi voie bună ca mai toate partiturile marelui Rossini. Melomanii vor avea apoi bucuria reîntâlnirii cu Mozart prin Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră şi cu Haydn prin Simfonia nr.101 în re major - Ceasul.

 

Concertul din 27 martie va fi şi o ocazie de a o reasculta pe pianista DANA BORŞAN - solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio cu peste 900 de concerte şi recitaluri pe scene importante din ţară şi străinătate.

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.  

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

Bucurându-se de o pregătire muzicală deosebită, dirijorul german CHRISTOPH ADT a studiat vioara, canto, muzicologia şi dirijatul de orchestră. În 1987 a câştigat concursurile de dirijat de la Lugano şi de la Hamm, după care a devenit dirijor-asistent al lui Aldo Ceccato la Orchestra Radio din Hanovra (NDR).

Pe parcursul carierei sale de dirijor a avut prilejul să colaboreze cu o mulţi interpreţi de valoare: Rudolph Buchbinder, Gerhard Oppitz, Isabelle Faust, Ingolf Turban, Wen-Sinn Yang, Sergio Azzolini, Dana Borşan şi Alexandru Tomescu.

 

Christoph Adt s-a aflat la pupitrul unor cunoscute ansambluri muzicale: Orchestra Radio a Germaniei de Nord din Hanovra, Orchestra Simfonică Radio Praga, Philharmonic Japonia, Orchestra Simfonică a Westfaliei, Orchestra Filarmonicii Robert Schumann din Chemnitz, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională Radio şi Orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Preocupat de soarta noilor generaţii de muzicieni, Christoph Adt a fost profesor şi a dirijat orchestra Universităţii de Muzică şi Arte Frumoase din Stuttgart. Din 1998 este profesor de dirijat orchestră şi muzică bisericească la Universitatea de Muzică şi Teatru din München unde pregăteşte şi două (dintre cele trei) orchestre ale acestui celebru institut de învăţământ muzical al Germaniei.

Chrisoph Adt este dirijor şef al orchestrei Filamonicii Bad Reichenhall din  stagiunea 2012.

 

DANA BORŞAN a încheiat în anul 2006, alături de Orchestra de Cameră Radio, un proiect unic până acum în istoria muzicii românești: Integrala concertelor pentru pian şi orchestră de W. A. Mozart,  eveniment în premieră în viaţa noastră muzicală, materializat în concerte cu public, înregistrări speciale pentru fonoteca Radio şi un album de 8 CD-uri editate de „Casa Radio".

În același areal de sondări ale universului mozartian s-a înscris și Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de W. A. Mozart, concretizată într-o serie de recitaluri cu violonistul Alexandru Tomescu.

 

Pentru pianista Dana Borşan, deţinătoare a numeroase premii la concursuri naţionale (1973, 1976, 1983, 1990) şi internaţionale - Varşovia 1975, Viena 1985, un moment decisiv în cariera sa l-a constituit dobândirea  Premiului II şi a Medaliei de argint la una dintre cele mai importante competiţii internaţionale, Concursul „Robert Schumann" - 1977 de la Zwickau (Germania).

Dintre numeroasele sale participări la festivaluri, amintim faptul că în anul 2011 pianista a fost invitată să concerteze în cadrul Festivalului international „Robert Schumann" de la Zwickau  - Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Brahms şi în cadrul Festivalului „George Enescu" - Concertul pentru pian şi orchestră de Hanns Wolf.

Dana Borşan a susţinut concerte și recitaluri în Cehia, Germania, Italia, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Franţa, Ungaria, Republica Moldova, Spania, Anglia, China, Irlanda, Franţa, Norvegia şi este prezentă în fiecare stagiune şi pe scenele filarmonicilor din ţară, repertoriul său însemnând peste 50 de concerte, precum şi  programe consistente, atractive de recital şi de muzică de cameră.

 

Cristina Barbulescu

Biroul de presa 

Orchestrele si Corurile Radio

 

email: orchestreleradio@gmail.com

mobil: 0745.289.181

website: http://orchestre.srr.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book Start EUROPAfest 25 din 10 mai, Opening Gala Concert - Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, povestea de succes continua - 12 - 21 mai, Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, primul eveniment Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
book EUROPAfest Summer Edition lanseaza Summer Music Academy Sinaia 2015
book SEARA MOZART deschide anul 2015 pentru Orchestra Nationala Radio!
book Tinerimea Romana celebreaza Ziua Culturii Nationale
book Concert A.G. Weinberger la Muzeul National al Taranului Roman
book Cantari din vatra satului - Concert al rapsodului popular Ion Creteanu la Muzeul National al Taranului Roman
book Violoncelistul Razvan Suma – protagonistul unui concert Haydn la Sala Radio
book Tiberiu Soare dirijeaza la Sala Radio „Asa grait-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online